Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Grillmagazin

Grillmagazin

Forged kések, amikben mi bízunk a Grilltársaságnál

Mindig nehéz döntésnek látjuk, mikor egy olyan kést szeretnénk vásárolni, amely biztosan hosszútávon látja el megfelelően azt a feladatot, amire szánjuk. A cikkünkben ezt a döntést fejtegetjük,valamint azt, hogy mi miért a Forged márka mellett tettük le a voksunkat.

Tekintsetek be a kulisszák mögé a blogon keresztül!

Miért éri meg Primo kerámia grillt vásárolni?

A kérdés, ami sokszor felmerül egy-egy nagyobb beruházás esetében. Különösen mikor egy hobbira szeretnénk ennyit költeni. A Primo előnyei kivesézve! 

 

BBQ-elmélet - hogyan működik a faszén?

A jóféle darabos faszénnél kevés alkalmasabb dolog van a sütésre remekül ég és kiváló ízt biztosít. Semmi adalékanyag vagy gyulladást segítő vegyszer nincs benne, ami befolyásolná a készülő étel ízét; csak a tiszta szén, egy kis füsttel. A darabos, jó minőségű keményfa-szén keveset kormoz, valamint tovább is izzik. Sokkal magasabb fűtőértéken ég, mint maga a fa, amiből lassú égetéssel nyerik ki, illetve sokal kevesebb a súlya is, mivel a víztartalma alacsony. A faszén rendkívül jó reaktív anyag, nagy felülete van porózus szerkezete miatt. A faszenet minőségi keményfából - többnyire bükkfából állítják elő.

Útmutató a tökéletes hamburger sütéséhez

A hamburger sütése a grillezés egyik első nagy sikerélménye, akár faszenes grillsütőt, akár gázgrillt használsz. Mégis ez az a grillétel, amit sokan rontanak el azzal, hogy nem találják el az ideális sütési hőmérsékletet a kerti sütőn, így jellemzően kiszikkadásig túlsütik. Még egy fontos pontosítás: a hamburger grill, nem barbecue, mivel gyorsan, általában direkt hőn sül a húspogácsa.

A hat  legfontosabb alapfelszerelés, kezdő felszerelés grillezéshez

Ez a cikk kezdő grillezőknek szól, vagy újrakezdőknek, akik szeretnék jobban elsajátítani az alapokat. Egyszerűségre törekszünk, semmi olyan dologról nem lesz szó, amit csak a beavatottak ismernek. Azt szeretnénk, ha ezután bárki, aki kedvet érez ahhoz, hogy a szabadban, a kertben, a nyaralóban  süssön, az jó élményekkel, finom ételekkel legyen gazdagabb. Nézzük, mi az a hat dolog, amit érdemes beszerezni.

Miért kell egy igazi szmóker, ha van grillsütőd is? - [esettanulmány] Kerti sütéshez, szabadtéri grillezéshez sok remek tipp és recept van, ám akkor is vannak új és különleges utak, ha már szinte minden trükköt kipróbáltunk egy hagyományos faszenes grillen. A füstölés egészen más dimenzióba emeli a húst, még akkor is, ha ugyanazt a receptet használjuk. Most egy esettanulmányt adunk közre, amiben ugyanonnan származó 2 darab egyforma baby-back rib-et készítetünk elő, ugyanazon fűszerezéssel és pácolásal, de az egyiket egy  Weber gömbgrillben, a másikat pedig egy Weber Smokey Mountain töltényszmókerben, egyszerre, ugyanazon a napon, ugyanúgy. egyforma ideig.
Kolbász sütése mesterfokon Magyarországon egy igazi, jó kolbász nélkül nehéz elképzelni egy grillpartit. Mert kolbászt mindenki készít, vesz, süt - mi van abban művészet? - Aki már evett szénné sütött kipukkadt, kiszáradt, kifolyt szaftú grillkolbásznak hívott készítményt, az érti, mire gondolok. Mégis, a kolbász afféle mostohagyerek a barbecue szakirodalomban. Most nem is a kolbászról magáról írok - bár ez is megérne jópár cikket - hanem arról, HOGYAN SÜSSÜNK kolbászt. Mikor jó? Mi a titka?
Vadhús sütése a szabadban mesterfokon A vadhús ízletes sajátkezű elkészítése és feltálalása legalább akkora öröm, mint egy éremesélyes trófea. A grillezés esetünkben sokkal többet jelent, mint szalonnasütögetést, tárcsázást vagy bográcsozást. Az igazi, eredeti vadpecsenye barbecue-nek komoly hagyományai vannak, hogy a vadászház udvarán, vagy akár az otthoni kertben is omlós és szaftos pecsenyénk legyen.
Mekkora az ideális grill? - BBQ sütő méretválasztási szempontok

Grillsütő beszerzés előtt ezt a kérdést sokan felteszik magukban. Az egyik legnagyobb tévedés az, hogy “kezdetnek elég lesz egy kicsi, aztán majd ha sokan leszünk rá, akkor több menetben lehet sütni.” - akkor mondok erre egy párhuzamot. Megtanulsz vezetni, látod, hogy az ismerőseid száguldanak, erre beszerzel egy kis kb.50 lóerős járgányt, jól felpakolod, aztán irány az autópálya. Sebességélményed nem lesz, az biztos. Most képzeld el ugyanezt a grillezés területén.