Fredstone nagy méretű kerek pizzakő Ø 47 cm
Cikkszám: | Fred-11 |
Gyártó: | |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Elérhetőség: | Raktáron |
Mire jó a pizzakő? A hő minden irányból egyenletesen érkezik - alulról is - az előmelegített kerámia felületnek köszönhetően. Mindezek eredményeképp a kenyér vagy pizza alja is egyenletesen megpirul, ropogós lesz, a tészta pedig jobban "feljön". A pizzakő tűzálló, nagy nyitott porozitású, tűzálló kerámia. A kerámiákat az emberiség már évezredek óta használja az élet minden területén. A kerámia égetett agyagból készült természetes anyag, páraszabályzó, hőálló, hőtároló, és még számos más kiváló tulajdonsággal rendelkezik. Nagyon fontos, hogy a pizzakövet forró állapotában nem érheti víz, mivel minden más kerámiaedényhez hasonlóan károsodhat tőle! A kihűlt pizzakőről kefével, spaklival óvatosan eltávolítható a ráégett feltét. A hideg kő tisztítható meleg vízzel, a nedves követ azonban legfeljebb 100 fokos - résnyire nyitott ajtajú - sütőben teljesen ki kell szárítani, mielőtt nagyobb hőmérsékletre kapcsolnánk. Tisztítószereket azonban ne alkalmazzunk, mivel beszívja azokat, és onnan az ételünkbe kerülhetnek. A kő által beszívott, majd megsötétedett szósz által okozott elszíneződések a használhatóságot nem befolyásolják.
|
|
Szállítási díj: | 1.500 Ft |
![]() |