Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

FŰSZER, RUB ÉS BBQ SZÓSZ

Fűszerkeverékek, rubok, pácok és mártások, füstös és barbecue ízek

Általánosságban száraz fűszerek képezik a fűszerkeverékek alapját (ezeket hívjuk rub-nak is idegen szóval kifejezve), amellyel a grillezendő ételt bedörzsöljük vagy beszórjuk. Egyrészt kiegészítő ízekkel járulnak hozzá az étel eredeti ízéhez, másrészt vonzóvá teszik a felület textúráját, a már sokszor emlegetett bark képződéshez is hozzájárul.

A pácok a fűszerkeverékhez avagy rubokhoz hasonlóan működnek, aromáik azonban, folyadéktartalmuknak köszönhetően, mélyebben hatolnak a grillételekbe. A mártásokkal viszont nemcsak a fűszerkeverékek vagy a pácok hatását tehetjük intezívebbé, szólószerephez is juthatnak, a grillezett ételek ízét tökéletesen kiegészítik.

A sütés során a különböző aromájú füstölő chips-ekkel érhetjük el azt az utánozhatalan és intenzív füstös illatot és ízt, amitől a faszenes grillezés és barbecue oly sok hódolót szerzett a nagyvilágban.

A BBQ szószok pedig a végső körítést és ízt adják meg húsainknál, ezek a jellegzetes ízű, olykor csípős szószok nagyon jó mártogatósként szolgálnak valamint hamburgerekbe, tortillába is remekül funkcionálnak a hagyományos ketchup vagy majonéz helyett. 

Rendezés:
Az oldal tetejére