Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Szószok

Rendezés:

Sweet Baby Ray's Original BBQ szósz, 425 ml

(1)
2.480 Ft
Készleten
Cikkszám: 100012

Sweet Baby Ray's Honey Chipotle BBQ szósz, 425 ml

2.480 Ft
Készleten
Cikkszám: 100512

Sweet Baby Ray's Hickory & Brown Sugar BBQ szósz, 425 ml

2.480 Ft
Készleten
Cikkszám: 100112

Franklin Spicy BBQ szósz, 510 g

4.590 Ft
Készleten
Cikkszám: 126002

Franklin Original Texas BBQ szósz, 510 g

4.590 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt
Cikkszám: 126000

Franklin Vinegar BBQ szósz, 510 g

4.590 Ft
Készleten
Cikkszám: 126001

Sweet Baby Ray's Sweet 'n Spicy BBQ szósz, 425 ml

2.480 Ft
Készleten
Cikkszám: 100312

Stubb's folyékony füst hickory, 148 ml

(1)
2.790 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt
Cikkszám: ST-211

Stubb's Original Bar-B-Q szósz, 510 g

(1)
4.790 Ft
Készleten
Cikkszám: ST-201

Blues Hog Original BBQ szósz, 540 g

5.590 Ft
Készleten
Cikkszám: 130200

Jack Daniel's Original BBQ szósz

(1)
4.290 Ft
Készleten
Cikkszám: JD-1754

South Smoke BBQ Cherry Bomb szósz, 500 ml

(1)
3.690 Ft
Készleten
Cikkszám: SSB004

A barbecue szószok és marinád fűszerek a grillezés alapvető elemei. Alkalmazásuk a húsok elkészítésének egyik kedvelt módja, a szárazpácok használata mellett. Az öntetek nem csak ízesítik az ételeket, segítenek megőrizni a nedvességet is.

Egyik legkedveltebb felhasználási módjuk a sütés közbeni kenegetés. Ilyenkor elsősorban vékonyabb, hígabb szószokat kenünk a hús felületére. Ügyelni kell viszont arra, hogy a rétegeket ne égessük meg, mert azzal keserű ízeket kapunk. Ezzel a módszerrel érdemes várni a lassú sütésnél, egészen az utolsó fázisig. A megfelelő eljárással azonban igazán zamatos lesz a végeredmény, ezért érdemes velük kísérletezni.

A kenegetés mellett alkalmazhatunk nedves pácokat. Ezek a marinád szószok elsősorban erősen sós keverékek, amikbe a sütés előtt kell a húsokat beáztatni, fajtától függően akár 48 órára. Az ozmózis elvén alapuló sófürdő során a fűszerek és a nedvesség is mélyen a hús belsejébe jut, ezzel adva neki tökéletes ízt. Webshopunk kínálatában minden hús fajtához találhatóak marinádok. Ezeket vízzel kell összekeverni és aztán ráönteni őket a húsra.

A kicsit sűrűbb, fényes szószokat a sütés legvégén befejezésül kell a húsra kenni, ezzel adva nekik fényes, külső burkot. Népszerű felhasználási módja a barbecue szószoknak még a mártogatás is, ilyenkor a készítmények a sütés helyett a tányéron jutnak szerephez.

Érdemes a rub és fűszerkeverék kínálatunkat is felfedezni!