FŰSZER ÉS BBQ SZÓSZ
Fűszerkeverékek, pácok és mártások, füstös ízek
Általánosságban száraz fűszerek képezik a fűszerkeverékek alapját, amellyel a grillezendő ételt bedörzsöljük vagy beszórjuk. Egyrészt kiegészítő ízekkel járulnak hozzá az étel eredeti ízéhez, másrészt vonzóvá teszik a felület textúráját.
A pácok a fűszerkeverékhez hasonlóan működnek, aromáik azonban, folyadéktartalmuknak köszönhetően, mélyebben hatolnak a grillételekbe. A mártásokkal viszont nemcsak a fűszerkeverékek vagy a pácok hatását tehetjük intezívebbé, szólószerephez is juthatnak, a grillezett ételek ízét tökéletesen kiegészítik.
A sütés során a különböző aromájú füstölő chips-ekkel érhetjük el azt az utánozhatalan és intenzív füstös illatot és ízt, amitől a faszenes grillezés és barbecue oly sok hódolót szerzett a nagyvilágban.