Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Egy jó grill könyv?

Egy jó grill könyv?
A szép idő beköszöntével megkezdődik a kerti sütés szezonja is. Ilyenkor sok családban felmerül a kérdés, hogy gázgrilles vagy faszenes grillezőt vásároljanak-e. Ebben segít ez a könyv. ...
Weber's: Grillezés faszénnel

A könyv szerzője egyértelműen a tűz mellett rakja le a voksát. Szerinte a füst ízét, illatát, aromáját nem lehet pótolni, a szabadtéri sütéshez hozzátartozik a rusztikus füst. Minden grille-zés alfája és ómegája a tűz és a parázs minősége. Ezért nem mindegy, milyen faszenet használunk, hiszen a faszén fajtája legalább annyira befolyásolja az étel ízét, mint a fűszerek vagy a mártások. Ki gondolta volna, hogy a marha és a bárány a tölgyfát, a sertés a cseresznyefát, a zöldségek pedig a rozmaringágakat kedvelik. Ha a szerző javaslatait követve sikerült jó kis tüzet raknunk, akkor jöhetnek a különböző pácok, fűszerkeverékek, mártások. A receptek közül pedig néhány ínycsiklandozó ajánlat: fafüstön grillezett báránybordák ánizsos-fokhagymás krémmel, sertéskaraj balzsamecetes kéreggel vagy grillezett hagyma és articsóka.

A könyvet meg tudja vásárolni az oldalunkon keresztül, a képre kattinva!

A tökéletes steak - 25 világhíres recepttel
Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman (megrögzött húsimádó) szakíró végiglátogatta New York legjobb steakházainak konyháit és Párizs híres éttermeit, hogy kiderítse. Beszélt profi hentesekkel, bioállat-tenyésztőkkel, szakácsokkal és más gasztronómiai szakértőkkel és könyvében megosztja az ínycsiklandó steak készítésének titkát.

A könyvből megtanulhatja:
Milyen különbségeket jelent a hús minőségében a szarvasmarha fajtája
19-féle húsrész jellemzőit, minőségét és állagát
Hogyan válassza ki a tökéletes húsrészt a hentesnél
Hogyan állapítsa meg a sütési fokozatot és érjen el gyönyörű rácsos mintázatot a húson
Hogyan lehet fűszerezni, pirítani, serpenyőben sütni és szárazon érlelni a húsokat
Melyik a tökéletes bor a tökéletes steak mellé

Mindezen túl megtalálja 25 világhíres steak receptjét - a lenyűgöző Wellington-bélszíntől a tatárbifsztekig vagy Diane-steakig - illetve klasszikus mártások, pl. a béarni vagy bordeaux-i leírását. Továbbá a legfinomabb házi sült krumpli és más köretek receptjeit is.
Tartalomhoz tartozó címkék: Grillkönyvek
Az oldal tetejére